Swifterbant, 14 december 2018

Het bestuur van Swift’64 meldt wederom met bijzonder veel plezier dat het contract met hoofdtrainer Arjan ten Hove voor het seizoen 2019 – 2020 wordt gecontinueerd. Afgelopen seizoen was de ontwikkeling binnen de selectie van Swift’64 al goed zichtbaar, al kwam het in de eindfase net niet tot promotie. Dit seizoen is het evenwicht in het vlaggenschip van de club nog beter.

De resultaten zijn dit seizoen wat minder. Het team voetbalt, ondanks het vertrek van een aantal bepalende spelers en de instroom van jonge (nog onervaren) spelers, overwegend goed en dominant. Maar in de uitslagen is dat nog niet altijd zichtbaar. Ten Hove heeft het volle vertrouwen dat na de winterstop, naast goed voetbal, ook de resultaten verbeteren. Spelers en bestuur ondersteunen dat van harte.

Ten Hove sluit goed aan bij de clubcultuur en bij de meerjaren-ambitie van de club een stabiele derde-klasser te worden. Er is voetbal, beleving en organisatie. En er is, ondanks het vertrek van een aantal bepalende spelers voldoende concurrentie voor de verschillende posities. En Ten Hove geeft daar, tegen de achtergrond van het clubmotto ‘Plezier, Passie en Prestatie’ en gesteund door een enthousiaste staf en veel vrijwillligers, vorm aan.
Het bestuur kon daarom na raadpleging van de spelersraad, de TC en adviseurs besluiten het contract met Ten Hove te continueren.
Ten Hove gaat daar graag in mee.

Ten Hove is een echt voetbaldier. Hij begon met voetbal bij KHC Kampen en heeft als senior in  de selecties van KHC, Go-Ahead Kampen, DOS Kampen en nog eens  Go-Ahead Kampen gespeeld.
Als trainer/coach (TCII sinds 2012) begon hij bij de jeugd van Go-Ahead Kampen. Na 2 seizoenen bij de A1 van Go-Ahead Kampen ging hij als hoofdtrainer aan de slag bij VV Kampen en was daar medeverantwoordelijk voor een revival van de club. Hij hecht aan een planmatige aanpak. Hij werkt vanuit een seizoensplanning (periodisering), zowel conditioneel als voor de ontwikkeling van de speelwijze. Daarnaast krijgt hij veel energie van het coachen en begeleiden van spelers, zowel op technisch, tactisch als mentaal gebied, zodat zij zich kunnen doorontwikkelen. Naast individuele ontwikkeling geeft hij veel aandacht aan de teamontwikkeling. Primair uiteraard de speelwijze, maar ook de sociale omgang binnen de selectie en de club. Uiteindelijk moet dat alles er toe leiden het gezamenlijke doel te bereiken. 

 Ten Hove: “Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus”

Contact:
Niels Krol / Anco van der Velde, duovoorzitters Swift’64 Voetbal
Telefoon:  06 2471 1665 / 06 1395 5341
E-mail:
voorzitter@swift64.nl

Arjan ten Hove