SWIFTERBANTOp woensdag 25 september heeft Swift ’64 voetbal een opleidingsavond georganiseerd voor hun trainers. Deze opleidingsavond is mede tot stand gekomen doordat Swift’64 en Almere City FC een partnerschap zijn aangegaan. In dit partnerschap wil Almere City FC een proactieve rol spelen in het verbinden, inspireren en samenwerken.

Woensdagavond is in de kantine van Swift ’64 voetbal de aftrap genomen. Robin Sack trainer JO15-1 en assistent hoofd jeugdopleiding van Almere City FC is op uitnodiging deze avond voorgegaan. Met ongeveer 20 enthousiaste trainers is er deze avond gesproken over het thema: OMSCHAKELEN

Nadat Robin Sack de kernwaarden van een speler van Almere City FC had besproken en gedefinieerd stelde hij de vraag “Wat is omschakelen”? Hierop werd geantwoord, een balverovering en/of balverlies, de juiste posities innemen op het veld, snel handelen (3 tot 5 seconden regel). Robin Sack voegde hier nog aan toe: Een omschakeling biedt kansen en/of bedreigingen.

De avond was goed opgebouwd met wisselende activiteiten en presentatievormen.  Een theoretische onderbouwing over het thema omschakelen, wisselde af met wedstrijdbeelden van de JO15-1 van Almere City FC. De trainers van Swift ’64 zagen verschillende fragmenten waarin het thema omschakelen centraal stond. De avond werd afgesloten met een opdracht. De trainers van Swift ’64 waren nu zelf aan zet. In verschillende groepen bedachten de trainers oefenvormen, zodat ze de komende tijd in teamverband het omschakelen kunnen trainen.

Er kan geconcludeerd worden dat het een geslaagde avond was. De kop is eraf, de 1e opleidingsavond bij Swift ’64 is geweest. Hulde aan Almere City FC dat zij een dorpsclub als Swift ’64 zoveel handvatten willen bieden om zich op verschillende fronten te ontwikkelen.