Na een vrij weekend,  tHarde had afgelopen week te weinig spelers, stond vandaag de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Flevo Boys JO17-5 op het programma. Denk je dat je met 17 spelers beschikt over een ruime selectie kan het zomaar gebeuren dat, met 7 afmeldingen, je een beroep moet doen op andere teams. Xander van JO15-2 was bereidt om te keepen en ook Luca/Tristan/Kjel (JO15-1) kwamen ons ondersteunen. Alle 4 al een wedstrijd in de benen. Spelers en begeleiders bedankt!!

Onder het genot van een lekker zonnetje begonnen we met Xander in het doel, achterin Johan/Koen/Tristan/Jelmer, midden Bryean/Quinten/ Jesse, voor Marijn/Roy/Dean. Senna (verslapen)/Luca en Kjel op de bank. De 1e minuten waren voor Flevo Boys, lieten de bal lekker rondgaan en Swift stond erbij en keek ernaar. Openingsgoal was na 3 min spelen toch voor Swift: Tristan speelde perfect in en Roy ging goed door: 1-0. 5 min later scoorde Quinten met een bekeken schot van afstand onze 2e en  na de 3-0 van Roy in de 16e min, vrije trap van halverwege helft tegenstander,  was de wedstrijd natuurlijk beslist. Spel van onze mannen was toch niet best: vaak gekozen voor eigen succes ipv bal te geven op speler die er veel beter voor stond. In de 35e min de 4-0: sterk spel van Dean die de bal lekker voorgaf zodat Luca er alleen zn voet nog tegen hoefde te zetten. Dit was tevens de ruststand. Mooie voorsprong halverwege maar toch…..mmm

Na rust een aantal corners voor Swift: de 3e werd door Jesse kort gespeeld op Roy die wegdraaide en de bal in de verre hoek schoot. Mooiste goal van de wedstrijd! In de 13e min een mooie aanval via Roy en Quinten waarbij de laatste de 6-0 scoorde vrijwel direct gevolgd door de 7-0 van Roy. 14 min voor tijd de ere treffer van Flevo Boys, snelle counter vanaf verdediging werd door de rechtsvoor correct afgemaakt. Paar minuten later stond het 8-1: keeper van de Boys kreeg een schot van Tristan niet onder controle zodat Roy zn 5e van de middag kon scoren. Met nog 8 min te spelen gaf Quinten een schitterende diepte pass op de doorlopende Jesse die de 9-1 op het scorebord bracht. Daarna nog aantal beste kansen om de dubbele cijfers te halen maar 9-1 was de eindstand. Mooie overwinning. Wel zeker complimenten voor Flevo Boys: bleven strijden tot het laatste fluitsignaal, kwamen aanvallend tekort maar wisten toch een aantal goede counters op te zetten waar Swift het telkens behoorlijk moeilijk mee had. 

Man off the match: met 5 goals (keeper) Roy die vandaag noodgedwongen als spits speelde.