Met nog steeds een aantal geblesseerden stond de inhaalwedstrijd tegen Olympia`28 JO17-2 op het programma. Rick, MarijnZ, Bjorn geblesseerd en Luc afwezig. Damien en MarijnD gaan weer minuten maken na hun blessures. Vaste gastspelers Xander, Bryean, Kevin, Niels aangevuld met Thimo kwamen ons ondersteunen. 

Olympia liet vanaf de aftrap zien dat zij maar voor 1 ding waren gekomen: 3 punten mee naar huis nemen. Men zette ons direct vast maar  Swift kwam in de 5e min op voorsprong: Kevin werd goed weggestuurd, omspeelde de keeper die hem binnen de 16 onderuit haalde. Kevin zelf schoot dit buitenkansje binnen. Swift was nu meer in balbezit maar Olympia was in de omschakeling behoorlijk gevaarlijk. Een counter in de 21e min bracht de stand weer op gelijke hoogte, achterin niet helemaal scherp waar tegenstander wel raad mee wist. Voor deze goal hadden de mannen van Swift een aantal 100%  kansen gemist om de voorsprong te vergroten. 5 min na de gelijkmaker ging Dean goed door op de keeper die de bal in paniek tegen hem aanschoot en zomaar over de doellijn zag lopen: 2-1. Nog geen minuut later een enorme kans voor Kevin die de bal hard op de lat schoot. Hiervoor had Kevin ook al aantal behoorlijke kansen gemist waardoor het spannend bleef. In de 32e min kon Thimo profiteren van een giga misser in de verdediging bij Olympia en bracht de 3-1 voorsprong op het bord. Achterin werd door de mannen van Swift weinig weggegeven, keeper Lars had paar keer moeite met opspringende ballen maar wist dit telkens zelf goed op te lossen. Klasse! Voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust nam Roy weer plaats in de goal en Lars ging in de spits spelen. In de 4e min een mooie diepe bal van de sterk spelende Johan op Kevin die nu weer het net vond. Amper 4 min later ging Thimo goed door op rechts, zag Kevin bij de 2e paal vrij staan die de bal perfect aannam en hard in het net schoot. Mooie aanval mannen en afronding! Nog binnen de minuut stond het 6-1: wederom Thimo die zn man passeerde en de bal nu panklaar neerlegde voor Lars die lekker binnen schoot. Olympia had behoorlijk moeite met deze achterstand en zocht steeds meer en meer de grens van het toelaatbare op. Natrappen en onbehoorlijk inkomen ging steeds meer het spelbeeld bepalen. Scheids had hier zeker kunnen ingrijpen maar gaf telkens niet meer dan een vrije trap. Absurd dat een verdediger van Olympia een flinke overtreding maakt, binnen de 16 op Thimo, en hun spits helemaal naar achteren komt lopen om betreffende speler een high five te geven! Hoe onsportief? In de 23e min de 7-1, goal van de goed spelende Thimo. Was voor aantal spelers lastig om rustig te blijven na forse charges maar complimenten dat iedereen de rust wist te behouden! Super! Mooie overwinning met een sterk spelende verdediging en middenveld. Niels als drijvende kracht op het middenveld zorgt ervoor dat andere spelers ook beter gaan spelen. Achterin weer een sterk spelende Quinten die samen met Senna, David, Damien en Xander de boel dicht weet te houden. Mooie teamprestatie vandaag!! Komende week geen wedstrijd dus zorgen dat iedereen fit is voor de volgende wedstrijd.

Xander, Bryean, Niels, Kevin en Thimo bedankt voor jullie inzet en ondersteuning! Goed gespeeld mannen!

Man of the match: Johan. Sterke wedstrijd zowel verdedigend als ook aanvallend.