Onder het genot van een aangenaam zonnetje speelden we vandaag thuis tegen asvDronten JO17-4. Revanche wedstrijd: 3 weken geleden gingen we in de beker met 4-0 onderuit. Zonder Jelmer en Rick (op laatste moment toch niet fit) begonnen we met Roy onder de lat, achterin Johan/Koen/Senna/Luc, midden Mitsjel/Jesse/Bryean/ voorin Marijn/Dean/Quinto. Vlak voor aanvang gaven basisspelers Quinten en Damy aan niet fit genoeg te zijn om te starten. Zij dus op de bank met David en Lars. 

Voordat we goed en wel doorhadden dat de wedstrijd begonnen was stond het al 0-1: iedereen stond apathisch toe te kijken naar de corner van asvD en een vroege achterstand was een feit. Dat we binnen een minuut of 7 niet op een flinke  achterstand stonden was alleen te danken aan Roy die met verschillende reflexen een enorme sta in de weg was. Trouwens niet voor het laatst deze wedstrijd. Achterin was het behoorlijk chaotisch en besloten werd om Quinten toch snel binnen de lijnen te brengen. Verdedigend bracht dit rust maar het vertoonde spel van ons was bedroevend:  elke bal werd ingeleverd. Geluk was dat ook de tegenstander na een sterke openingsfase hierin meeging. Swift kon daardoor voor rust toch wat kansen creëren maar scherpte ontbrak. Halverwege de 1e helft waren onze wissels al noodgedwongen in het veld gekomen voor spelers die op dat moment niet verder konden. Slechts 0-1 bij rust waarmee we ons gelukkig mochten prijzen.

Rust werd gebruikt om het team aan te spreken op de belabberde 1e helft. Verliezen hoort bij voetbal maar dan wel met opgestroopte mouwen! Als het opbouwend niet lukt: de beuk erin!

2e helft meer strijd van onze kant, gebruik maken van ruimtes en tegenstander onder druk zetten wat ook direct een ander spelbeeld gaf. Halverwege de 2e helft een enorme kans op de gelijkmaker: Quinto (nu in de spits) kon alleen doorgaan op de keeper maar zijn inzet ging net naast! Hiervoor wel weer paar knappe ingrepen van Roy waardoor we überhaupt in de wedstrijd bleven. In de 21e min dan toch de gelijkmaker: mooie diepe bal van Quinto op Damy die goed gebruik maakte van zn snelheid, tegenstander plus keeper uitspeelde en beheerst binnenschoot! Helaas was de vreugde van korte duur: binnen een minuut keken we weer tegen een achterstand aan. Swift blijkbaar nog bezig met vieren van de goal waardoor achterin de boel open lag. Swift liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, 2 min later stond het weer gelijk. Op rechts werd Lars weggestuurd, hield goed het overzicht en gaf de bal op Dean die vrij voor de keeper de 2-2 binnenschoot. Met nog 10 min te gaan een goal voor asvD, Roy wist nog 2x knap redding te brengen maar moest de 3e keer het antwoord schuldig blijven. Gelukkig voor ons stond de speler die scoorde buitenspel. Pffff. Beide teams kregen nog kansen op de overwinning. In de 3e min van de extra tijd een corner voor Swift, bal rolde over de lat maar bij de 2e paal waren we niet alert genoeg om de bal binnen te tikken.

Na rust een knokkend Swift wat een gelijkspel uit het vuur sleepte. Of dit op basis van de hele wedstrijd verdiend was, ach…  Complimenten mannen met de inzet na rust. Laten we volgende wedstrijd zorgen dat iedereen meteen vanaf de 1e min scherp start!

Man off the match: Roy.